Att tillaga heta kycklingvingar kräver ingen större kokkonst. Men det är väldigt gott. Blanda en marinad med soja, neutral olja, svartpeppar, stark aivar och Chilli & Garilick In Oil. Vill du ha vingarna riktigt heta så smaka dig fram med Chiliblandningen. Vänd vingarna i marinaden och lägg dessa i lämplig form eller braspanna beroende på antal vingar. Använd gärna plasthandskar när du hanterar de råa vingarna, då slipper du att bli kladdig och dessutom har du ingen kontakt med dina händer på kycklingen.

Kör vingarna i ugnen på 225 grader tills du ser att benen i vingarna börjar släppa från köttet ca 20 min, växla till grillelementet, varmluft, i fem minuter.

Jag tycker att en kall öl eller ett glas rödvin är gott till vingarna.

Du behöver inga tillbehör till kycklingvingarna, om du har många per per person. En enkel sallad är annars inte fel eller några ugnsrostade potatisar. En coleslaw är inte heller så dumt. Heta kycklingvingar passar perfekt på en buffé. Lika goda kalla som småvarma.

Bjuds det på kycklingvingar är det ett tips att ha gott om servetter eller en hushållsrulle tillhands. Vingarna tar man i handen innan de landar i munnen. Bestick. NEJ!

Lite tips och recept när det gäller coleslaw finns här: https://receptfavoriter.se/recept/coleslaw.html?search=col