Nu har bönderna och grönsaksodlarna skördat den första svenska vitkålen. Den är så god att jag ibland funderar att enbart leva på vitkål. Det går inte! Nu är den färsk och som godast men inte om några månader. Att enbart äta grönsaker är inte min livsstil. Min livsstil är mycket grönsaker och gott kött och god fisk. Det ska gärna vara närproducerat, om det går.

Nu till ett förslag på middag:

Stek kycklingfiléer.

Fräs först svamp och lägg sedan ner strimlad vitkål, stek på en stund, häll i 1 dl grädde och 2 dl mjölk, tillsammans med en näve hackad persilja eller liknande. Skiva kycklingfiléerna och låt allt koka ihop. Krydda upp det hela med dina favoritkryddor.

Jag stekte champinjoner, s.k. grillchampinjoner. Dessa är större än de ”vanliga”, förmodligen för att passa att grilla. Funkar utomordentligt i mat på spisen, lite längre stektid. Riktigt goda!

Servera gärna med ris eller pasta.