Om du följer mitt bloggande har du inte undgått att jag är en korvälskare. Det ska vara korv en dag varje vecka! Som du vet har jag en egen rubrik för korv, "Korvmåndagar". Inte nog med det jag länkar även till Korvakademien. När det gäller "Korvmåndagar" har jag gått ifrån att laga korv på just måndagar. Det kan lika väl göras på en lördag eller söndag. Korv är gott och rubriken kommer att vara som den är. Som sagt, en korvdag i veckan med denna delikatess. Skapa du också en korvdag varje vecka. Korven är värd det!

 Oavsett korvsort är korv en riktig höjdare. I butikerna finns det massor av korvar att välja mellan. Mitt val faller på korvar med riklig kötthalt. Letar du i din stambutik hittar du säkert korvar av det här slaget. Jag har handlat korv i specialbutiker och mitt omdöme är att priserna ofta är onödigt höga. Varken bättre eller sämre korvar hos korvmakarna. 

Är du sugen kan du göra egen korv. Tar lite tid men du bestämmer själv smak och slutresultat: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Gora-korv/ 

Falukorv med sås av dijonsenap

  • En falukorvsring med hög kötthalt
  • Stek korven antingen i skivor eller i andra valfria bitar. Kanske tjocka skivor delade i fyra delar
  • Gör en sås med dijonsenap till en falukorvsring
  • Blanda 5 msk dijonsenap med 3 dl mjölk och 2 dl grädde. Smaka av med salt och vitpeppar
  • Koka upp och tillsätt 3 msk vetemjöl utrört i vatten
  • Låt allt sjuda tills du har en sås som du tycker är acceptabel i sin konsistent
Korven och såsen ska absolut serveras med potatismos.