Varför inte en falukorvsgratäng?

Ett förslag:

Jag tillagar 400 g riktigt god falukorv.

Smörj en ugnsform. Skiva falukorv. Varva falukorvsskivor och tomat,

Rör ihop 2 dl grädde och 2 dl mjölk, 1 dl hackad gurka, 3 msk chilisås, ett par tsk dijonsenap och 1 msk majsstärkelse. Smaka av med sriracha. Sprid riven ost över formen.

Grädda i ugn 20 – 30 minuter på 200 grader.

Gott att äta till korvgratängen är ris, matvete eller pasta. Eller varför inte något annat som du gillar. Alla tillbehör tycker jag du ska välja utifrån vad just du tycker om.

Saxat från Korvakademien:

Falukorven har skyddats
Beteckningen falukorv har godkänts av EU-kommissionen som Garanterat Traditionell Specialitet. Endast de korvar som uppfyller produktspecifikationen får kallas falukorv. Ur meddelande från Livsmedelsverket 2001-12-14. Förutom Falukorv är också Skånsk spettekaka och Sveciaost skyddade.

Vill du kolla vad Korvakademien är för trevlig sammanslutning så följ länken:

https://www.korvakademien.nu/

”Det är inte fult att äta korv, det är fint och smakfullt”

Ett litet men viktigt tillägg: I helgen fick jag tillbaka det som var min första riktiga kniv, en Global 20 cm. Den kniven har varit på en resa i Göteborg och Sävedalen under hela den tiden sedan Corona började. Men i förrgår fick jag tillbaka den. Eftersom jag anser att den bästa knivsliparen, utan konkurens, finns i Göteborg så lämnar jag alla köksknivar där med mina döttrar som ombud. Bästa knivsliparen: Muhrens sliperi på Alströmergatan i Göteborg. Ingen kan komma upp i deras nivå, dessutom under 50-lappen för en kniv. Företaget Knivbrev känns mest som eggen poleras. Inget för mig!

Glad att ha min favoritkniv nyslipad. Skar hur enkelt som helst en cocktailtomat i fem delar. Tack för hjälpen Karin!