Falukorv! Ordet falukorv behöver ingen smaka på länge, alla vet hur det smakar. Alla vet att det att det går att tillaga på olika sätt. De flesta tycker om falukorv, så enkelt är det.

Här kommer ett middagsförslag på falukorv tillsammans med bacon, svamp, paprika och körsbärstomater på burk.

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Stek tärnad bacon och låt rinna av på hushållspapper
  • Skivad falukorv delad i fyra delar steks i fett från baconet och lite smör
  • Dela svamp och paprika, stek tillsammans med korven när den fått lite fin färg
  • Blanda ner bacon, korv, paprika och svamp i en smord ugnsform
  • Öppna en förpackning körsbärstomater, blanda ihop med grädde eller gräddmjölk
  • Smaka av med srirachasås
  • Häll såsen i ugnsformen, blanda ihop en aning
  • Toppa med riven ost
  • In med formen i ugnen, klart när osten fått färg
Ris, mathavre, havreris, matvete eller pasta passar bra till gratängen. Eller varför inte nypotatis?