Ett litet stänk av Asien!  Många är väldigt förtjusta i asiatisk mat, även jag. Jag får det aldrig att bli som på det sydliga breddgraderna. Tycker inte heller att det blir på samma vis när vi någon gång handlar take away. Vid närmare eftertanke är jag ganska övertygad om att det beror på vilken plats och vid vilken tidpunkt maten inmundigades. Exempelvis på plats i Thailand, Laos, Vietnam eller något annat land i Asien. Det är nog pudelns kärna.

Även om hösten är här på allvar med blåst, regn och lite ruggigt blir det middag med lite asiatiskt stuk.

Nudlar

  • Kok äggnudlar, häll av i durkslag och spola lite kallt vatten över
  • Låt stå tills det är dags att steka på dem
Strimlad biff
  • Stek skivor av lövbiff
  • Strimla biffen och ställ åt sidan
Grönsaker
  • Strimla vitkål, paprika och purjolök
  • Stek i olja tills det mjuknar
  • Droppa chiliolja över
Sås
  • 1,5 dl Hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk Harissa eller Sambal Oelek
  • Rör ihop såsen och blanda med vitkålen och purjolöken
Biff och nudlar
  • Blanda nudlar och strimlad biff med såsen och grönsakerna
  • Stek en stund på medelvärme
Läste en gång att den thailändska maten blivit så populär i Sverige att den även serveras från husvagnar. Numera är det kanske mest från husbilar, food trucks.