Som variation på matbröden valde min fru att baka ett ljust bröd den här gången. Ett brödrecept som jag gärna delar med mig av.

5 dl vatten som håller 37 grader

1 dl rapsolja

1,5 tsk salt

1 pkt färsk jäst

3 msk ljus sirap

15 dl specialvetemjöl

Smula ner jästen din bakbunke och rör ut det med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, rapsolja, salt och sirap Mjölet tillsätter du lite i taget. Gör du degen i en hushållsmaskin kan du köra maskinen 10 minuter.

Ta upp degen och knåda den. Använd gärna brödformar att grädda brödet i. Du får två bröd av den här degen. Låt jäsa i formarna ca 1 timma.

Grädda i ugnen på 175 grader varmluft i 25 minuter. Det blir en riktigt härlig skorpa på bröden.

Nybakat bröd med smör och en ostskiva är toppen!