Ett förslag på hamburgare

Vi gillar hamburgare i Sverige! Det råder det ingen tvekan om. Letar du recept hittar du 1000-tals. Letar du efter färdiga hamburgare har du förmodligen en hamburgerkedja inom ett inte allt för långt avstånd.
Hamburgerkedjorna verkar populära, du kan stå i kassakö eller bilkö för att välja från menyn. Det går till och med att sköta beställningen via en app eller på en pekskärm inne på restaurangen.
Jag brukar passera förbi en av kedjorna när jag har andra ärenden att utföra. Är det en lördag vid lunchtid ringlar sig en några hundra meter lång bilkö vid deras drive in. Så visst är hamburgare poppis.
Självklart är det upp till var och en att välja köpeburgare eller att tillaga egna. Jag föredrar egna, utan bröd men med lite andra tillbehör
Hamburgare
- 500 g hörevsfärs
- 1 äggula
- 5 krossade korn av röd peppar
- 1 kryddmått cayennepeppar
- 2 kryddmått paprikapulver, gärna rökt
- 1 msk worcestershiresås
- 1 msk HP-sauce
- 1 tsk salt
- Blanda ihop samtliga ingredienser tills du har en fin smet
- Forma till fyra rejäla burgare och stek 3-4 minuter på varje sida
- Skala sötpotatis och vanlig potatis och skär i stavar
- Lägg potatisstavarna i en bunke med vatten i ca 60 minuter, för att dra ut stärkelse. Skölj stavarna i vatten
- Torka sedan i en kökshandduk
- För att därefter få potatisstavarna lite torrare är ett sätt att sedan lägg dem i en plastpåse med någon matsked potatismjöl och skaka om
- Tillagas enklast i ugnen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Ringla lite olja över potatisen och blanda med händerna.
- Med ugnen på 210 grader, varmluft, tar det 30 - 40 minuter att tillaga
- När potatisen är klar är det dags att sprida flingsalt över
- Matlagningsyoghurt
- Siriachasås
- Bostongurka
- Blanda ihop. När det gäller den starka chilisåsen gäller det att smaka sig fram till den perfekta hettan
- Grönsaker av olika sorter
Föregående inlägg: Smörstekt koljafilé
Nästa inlägg: Oxkind - det möraste du kan tänka dig
0 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar