En entrecote som inte är fylld av breda strimlor av fett det är inte dumt. Naturligtvis ska entrecoten vara marmorerad. Inget snack om saken. Jag tycker inte om entrecote med ”marmoreringar” som är ungefär 3 mm breda. Det är inte gott, jag klassar det som dåligt. Det är min åsikt. Självklart att det är en smaksak hur du vill att köttet ska vara marmorerat.

Jag tycker att det är viktigt att ösa köttet när det steks, det ger lite godare smak. Om du inte har tillgång till en stektermometer räkna med att steka entrecoten 2-3 minuter på varje sida, då blir den medium. Har du en termometer är 60 grader en bra riktpunkt för medium. Låt nu köttbitarna vila några minuter innan servering. Jag lägger folie över stekpannan, andra gör på annorlunda sätt.

När det gäller entrecote eller andra oxköttsskivor, typ ryggbiff, tycker jag att salt och peppar är de enda kryddorna som behövs.

En riktigt fin marmorerad entrecote tillsammans med pommes av sötpotatis, det gillar jag.

En nötig grönsak som rucola enbart smaksatt med kallpressad rapsolja passar utmärkt till nötkött.

Gott till en entrecote tycker jag är en Café de Parissås. Enkelt och gott. Recept här:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Entrecote-med-Cafe-de-Paris-sas/