En god och snabb middag. Entrecoten 3 minuter på varje sida, sallad på tallriken och dressingen snabbt fixat med en stavmixer. Några kokta små delikatesspotatisar, går fort att koka.

Festligt och gott!

En skiva oxkött av en ryggbiff eller entrecote tycker jag blir som bäst om den bara kryddas med salt och svartpeppar. Om du steker i mycket smör och neutral olja blir det gott om köttet öses under stekningen. Viktigt är att ta fram köttet från kylen och låta det rumstempereras innan det steks. Gör du inte det så kyler köttet ner stekjärnet och stekytan blir ganska trist.

Har du, som jag, möjlighet att köpa entrecote över disk i ett charkuteri tycker jag att det bästa är att välja skivor som är fint marmorerade, jag tycker däremot inte om entrecote som har feta klumpar i mitten av köttet. Det är inte i min smak. Vad jag sett har ICA förmågan att ofta sälja sådana skivor. Vem vill bära hem fettklumpar som man ändå inte äter?

Skulle du vilja ha någon form av sky till din köttbit så är ett tips att tillsätta lite rödvin och vispa ur stekjärnet. Men det behövs inte om du serverar köttet enligt text och bild.