Entrecote från grillen tror jag serveras ganska ofta av många under grillsäsongen. Kommer du över några fina skivor är det inte alls nödvändigt att grilla köttet. Jag är medveten om att väldigt många inte har möjligheten att grilla. Då finns stekpannan eller grillpannan som ett gångbart alternativ.

Grillade majskolvar som är förkokta känns också som populärt tillbehör på grillen. I den livsmedelsbutik jag handlar säljs de i tvåpack, trepack och fyrpack. Svenska färska majskolvar är det heller ingen brist på.

Samma sak som med köttet, det finns alternativ vid tillagningen istället för grillen. Grilla majskolvarna i ugnen!

Att servera entrecote tillsammans med majskolvar, grönsaker, en stark kall sås och lite tortillabröd tycker jag är lite av sommarmat och väldigt gott.

Entrecote

  • Gärna grillad på kolgrill, enbart kryddad med salt och svartpeppar. Skivad när den läggs på tallriken
Grönsaker
  • Majskolvar, hackad bifftomat eller annan tomat och lite andra färska grönsaker i form av sallad 
Sås
  • Creme fraiche smaksatt med srirachasås, allt efter vad smaklökarna tillåter
Får jag en kall öl till detta då är det perfekt!