Det behövs nog ingen större fördjupning i ämnet att grilla några skivor entrecote. Kortfattat: Rumstemperera köttet, ett mycket tunt lager olja på varje sida, salta, krydda och grilla 2-3 minuter på varje sida. Det behöver inte vara svårare än så.

Tillbehör till köttet kan varieras på många sätt. Mitt förslag den här gången är kryddsmör, broccoli och potatis med riven parmesan.

Kryddsmör

  • Till 2 skivor entrecote behöver du 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm cayennepeppar
  • Blanda smör, persilja och cayennepeppar
  • Perfekt att använda plasthandskar när smör och kryddor blandas
  • Förvara i kylskåp om det inte ska användas direkt
  • Om du har kryddsmöret i kylskåp, ta fram det en stund innan det läggs på köttet
Nypotatis och broccoli
  • Koka nypotatis med grovt havssalt eller annat salt
  • Mot slutet av koktiden, lägg i broccolibuketter och koka klart
  • Häll av vattnet och ånga av
  • Riv parmesan och blanda med potatis och broccoli
  • Blanda försiktigt eller slunga
Servera kryddsmöret ovanpå de nygrillade köttskivorna och avnjut tillsamman med broccoli och potatis.