En skiva entrcôte är riktigt gott om man lyckas steka eller grilla den så att den får rätt temperatur och en riktigt fin stekyta. Hamnar köttet sedan på en tallrik med stekta delikatesspotatisar och dessutom tillsammans med salsa verde då är lyckan gjord.

Entrecôte

  • Rumstempererat kött som saltas med finkornigt havssalt
  • Värm ugnen till 150 grader
  • Smält smör i ett stekjärn
  • Bryn köttet snabbt, gör det på så hög värme du vågar
  • Flytta över köttet till en ugnsform, häll över vätskan som du har i stekjärnet och peppra med svartpeppar
  • Laga färdigt i ugnen

  • Medium-rare: 50-54°C
  • Medium: 54-58°C
  • Medium-well: 58-65°C
  • Well done: 65-72°C
Som vanligt ska köttet vila 10-15 minuter innan det skivas

Salsa verde
  • Hacka rejält med persilja, ungefär en kruka. Ta med stjälkarna också
  • Riv över 1 vitlöksklyfta
  • Hacka 2 msk kapris och blanda ner
  • 1 msk sardellcrème ger en härlig sälta. Krämen kommer från Zeta och finns säkert i din butik
  • Blanda allt med 1 dl olivolja
  • Svartpeppar
Delikatesspotatis
  • Stek i smör och olja. En rejäl stekyta är gott. Använd järnet som du stekte köttet i. Diska inte ur det innan. Gott att ha med lite smak från köttet.
  • Vill du spara tid kan du förkoka potatisen långt i förväg
Nu är det bara att njuta!