Midsommar närmar sig med stormsteg! Därför kommer här ett blogginlägg i repris. Ett litet förslag på enkel mat för midsommarafton.

Här kommer inlägget från midsommarafton 2019 i repris:

Idag är det midsommarafton! En liten speciell dag när det gäller mattraditioner. Undrar hur många matbloggare som skriver om sin midsommarmat. Vi äro tusenden, tror jag. Vårt lilla midsommarbord består av:

Matjessill – inga konstigheter – du väljer själv det märke som passar dig – Föredrar Klädesholmens i storhink.

Köttbullar – gör efter det recept du tycker är smaskens. Tips! Ta i lite kryddpeppar i smeten.

Prinskorv – köp bara inte Scans förminskade och avklippta Hotdogs.

Branteviks kryddströmming – Ett recept av Leif Mannerström – Googla, om du orkar. Recept finns i hans bok Sill och Strömming.

Vitlöksmarinerad strömming: https://nassenbarbro.blogspot.com/search/label/midsommar

Gör gärna en egen majonnäs till ovanstående  https://receptfavoriter.se/recept/hemlagad-majonnas

Jansson:  https://receptfavoriter.se/recept/janssons-frestelse.html?search=janss

Sist men inte minst: Nypotatis eller Färskpotatis, vilket du vill.

Midsommarafton 2018 kom Petronella från OP Andersson på besök. En trevlig bekantskap. Hon kommer inte i år. Hon sover i sprithyllan.

I år blir det min fru, jag och Fröken Nielsen.  En Fröken Nielsen får räcka. Sedan får hon gå in och lägga sig i kylskåpet. Senare äter vi jordgubbar, utan Fröken Nielsen. Hon är snäll, inte så rivig i strupen. Kan rekommendera denna dam som ett trevligt sällskap till sillen. Tror jag skulle bli i yr i huvudet om jag var tvungen att umgås med henne hela midsommarafton.

Nu är det lite sent att påbörja tillagningen. Kanske kan delar av ovanstående meny fungera nästa år.

Önskar alla en trevlig midsommar.