Av den köttiga sejfilén går det att gör mycket gott! Något passande från växtriket och lite fiskbuljong så har du en fiskmiddag. Vill du piffa till det lite extra kan du tillsätta vitt vin tillsammans med buljongen. 

Jag tillagar en fiskmiddag som är lagom för två portioner.

  • 500 g sejfilé, en fiskälskare sparar aldrig på havets läckerheter. Det blir lite mer än vad som brukar rekommenderas till en portion, vanlig rekommendation är 180-200 g
  • Salta fisken och låt det dra in i fiskköttet
  • Dela filén i mindre bitar
  • Hacka 1 röd knipplök, ta gärna med de finaste delarna av den gröna stjälken
  • 2 dl finhackad färsk fänkål behövs också. Fänkål är en fantastisk grönsak till fisk. Lite smak av lakrits
  • Fräs lök och fänkål i olja
  • Häll i 3 dl vatten och en fiskbuljongtärning. Vill du ha vitt vin i skyn minskar du till 2 dl vatten och tillsätter istället 1 dl vitt vin
  • 3 msk kapris får åka ner bland lök, fänkål och sky
  • Lägg ner delad sejfilé och låt sjuda minst 5 minuter under lock. Tiden beror helt på hur tjock filén är. Håll koll! Du vet säkert vid det här laget att 48 grader är en perfekt innertemperatur för fisken
  • Allra sist låt några fina oliver åka ner i grytan
Några dillkvistar, en bit citron och kokt potatis gör fisktallriken komplett.

Färsk fisk är en delikatess!