Att baka är inget jag är överförtjust i. Ibland när andan faller på kan jag göra det men oftast inget jag längtar efter. Min fru sköter bakningen med bravur hemma hos oss. Det är allt från matbröd till goda småkakor.

Hur som helst, nu ska jag baka!

Med inspiration från Jamie Oliver kommer här ett förslag på ”matbullar” eller om man vill, fyllt brytbröd. Fint att ha till lunch eller vid något annat tillfälle. Enkelt att baka och dessutom gott.

1 pkt jäst, antingen torrjäst eller färskjäst. Behandla jästen utifrån vilken form du föredrar när du bakar. Tillsätt 6,5 dl vatten, med rätt temp. Sedan knappt 1 kg mjöl, jag valde specialvete.  Tillsätt salt, inte för mycket och inte för lite. Rör ihop degen, låt den jäsa till dubbel storlek. Dela den på mitten. Kavla ut ena halvan. Bred på någon form av pesto och smula över mozzarella. Rulla ihop degen, dela den i bitar som passar dig, det är lite som att göra kanelbullar. Lägg alla bita tätt i en form. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Låt gärna en del av oljan i peston rinna av genom en sil innan du breder ut den. Grädda i ugnen 175 grader ca 35 minuter.

Den andra deghalvan kan du göra ett bröd av. Grädda tillsammans med bullarna ovan.

Känner du för att bara göra bröd så kan du göra två bröd. Skulle du hellre bara vilja göra ”bullar” då är det bara att välja.