Hittade ett recept på fisk som ligger långt ifrån vad jag tidigare lagat i fiskväg. Men det är aldrig farligt att prova något nytt. I det här fallet behövde jag inte vara så orolig eftersom receptet publicerats av Sjömatsfrämjandet.

Till fiskrätten:

Potatisgratäng, finns att köpa färdig om det känns enklare. Filé av vit fisk. Aivar relish. Bladspenat. Riven ost. Salt. Peppar

Tillagning enligt Sjömatsfrämjandet:

Sätt ugnen på 175°.
Bred ut potatisgratängen i en ugnssäker form, blanda i bladspenaten. Krydda fisken med salt och peppar och lägg ovanpå potatisen. Bred på ett lager Ajvar relish på fisken. Strö över valfri riven eller hyvlad ost. Tillaga i ugn i ca 15 minuter eller tills allt fått fin färg.

Sammanfattningsvis: För mig var kombinationen med potatisgratäng till fisk en nyhet. Slutresultatet blev en riktig god fiskrätt som jag vill rekommendera.

Det är ofarligt att prova nya saker!