Engångsplasthandskar är riktigt bra att ha i köket. Du kan använda dess till väldigt mycket när du lagar mat eller bakar. Hygieniskt dessutom. Om du vill krama musten ur strimlad vitkål är det kanon med plasthandskar. Blandar du ihop dressingen med en sallad är det enklare att använda en hand istället för salladsbestick. För att inte tala om när det jobbas med kyckling, speciellt om man som jag är lite nojig när det gäller rå kyckling. Skulle du eventuellt ha ett lite sår på något finger eller i handen då är handskar av den här typen ett måste. Tycker jag.

Plasthandskar av den här sorten finns att köpa på väldigt många ställen. Exempelvis hos Jula och andra liknande varuhus.

Tycker du att en investering i plasthandskar är onödig då är ett annat tips att använda plastpåsar på händerna. Valfritt, jag föredrar plasthandskar.

En sista sak om plasthandskar, du behöver inte alltid ha en på höger- och vänsterhand. Jobbar du med en hand räcker det som du förstår med en handske, på den handen du jobbar med.