Kycklingdelar tycker jag är förhållandevis prisvärt. Dessutom känner jag att de flesta tycker om det. Våra barnbarn slukar det i mängder om det står på bordet, vi vuxna också. Även om delarna består av mycket ben så tycker jag att det är ett prismässigt bra val.

Nu till kycklingdelarna!

Att tillaga kycklingdelar som vänts i marinad och sedan ställa in dem i ugnen kan bli fantastiskt gott.

Marinad

  • Tycker det är perfekt att höfta lite när det gäller ingredienserna, inga exakta mått utan mer smaka sig fram
  • Hoisinsås
  • Japansk soja
  • Sherryvinäger
  • Stark aivar
  • Färska basilikablad
  • Dijonsenap
  • Saft från lime
Det behövs inga andra kryddor, allt finns redan i marinaden.
Mixa allt antingen med stavmixer, mixer eller matberedare. Mest för att basilikan ska "slås sönder"

  • Värm upp ugnen till 200 grader
  • Vänd kycklingdelarna ordentligt i marinaden
  • Blir det marinad över, häll den på kycklingen
  • Tillaga i ugnen tills köttet lossnar från benen
  • Är du noggrann mäter du kärntemperaturen på kycklingen, 82 grader brukar jag hålla mig till när det gäller kycklingdelar
Kycklingdelar är gott oavsett om det serveras varmt eller kallt. Inte iskallt men däremot rumsvarmt.

Riktigt saftig kyckling är mums!