En skiva karré kräver inte alltid kokt potatis och en klassisk brunsås. Visst är det gott men inte nödvändigt. Jag kör på med rostad spetskål samt pak choi och en sås med smak av vinbär.

Karré

  • Skivor av fläskkarré
  • Banka ut skivorna något
  • Salta
  • Stek i stekjärn
  • Krydda med dina bästa kryddor. Jag kryddar enbart med svartpeppar. Kryddningen gör jag efter stekningen
Spetskål och Pak Choi
  • Dela späda spetskål och Pak Choi i två delar
  • Blanda olivolja och japansk soja. 1/3 del soja och 2/3 olja
  • Pensla grönsakerna med blandningen
  • Rosta i ugnen, 225 grader i ungefär 20 minuter
Sås med vinbärssmak
  • Koka upp 2,5 dl grönsaks- eller köttbuljong tillsammans med 5 msk vinbärsgelé. Röd eller svart
  • Tillsätt 1 msk dijonsenap och 1 tsk kinesisk soja
  • Blanda 1 msk vetemjöl med 1 dl grädde och red av såsen
  • Koka upp och låt sjuda några minuter
Det går att rosta vitkål istället för spetskål. Spetskålen är lite mildare i smaken och har tunnare blad.