Ingen blir för gammal för att prova på nya ingredienser i matlagningen! Jag har tidigare skrivit inlägg om pärlcouscous och att jag ger det beröm. Bättre sent än aldrig. Förhandstippade även om att jag skulle använda det i en sallad nästa gång. Nu är jag där! Till salladen blir det kyckling. Passar bra att ta den kycklingdel som är billigast för dagen, så länge det finns något som är någorlunda billigt. 

Matpriserna stiger och det är inte konstigt med den prispolitik som vi har i Sverige. El- och bränslekostnaderna är skyhöga både för oss "vanliga" och för de svenska bönderna. Statskassan har, enligt vad jag läst, ökat sina inkomster med 4 kr per liter diesel och bensin vi tankar under den senaste tidens skyhöga prishöjningar. Skrämmande!

Tillbaka till min pärlcouscous och kyckling:

  • Oavsett vilken kycklingdel du väljer, tillaga den så att det blir rätt innertemperatur. Kryddning efter egen smak. Antingen torrkryddat eller penslat med marinad. Låt din fantasi frodas och använd dina bästa kryddningar. Jag håller mig till teriyakisås blandat med Kikkomansoja. Blandar ungefär 75% teriyakisås och 25% Kikkoman
  • Basen i salladen är pärlcouscous. Koka enligt förpackningen
  • Fräs frusna majkorn så de får lite färg. För mig är konserverade majskorn ingen hit. Väljer därför frusen majs som är så nära färsk majs det går att komma. När majsen fått sitt blanda ner skivad spetskål och skivor av salladslök. Fräs på så att de mjuknar men har lite tuggmotstånd
  • Lägg upp spetskål, salladslök, majskorn, pärlcouscous, rucola och körsbärstomater på ett större fat. Blanda ihop
  • Pressa över saft från citron
  • Du kan lägga din kyckling ovanpå salladen
Det här tycker jag är grymt gott! Bäst av allt, kan även ätas som en kall rätt. Kanske inte helt fel på en buffé?!

Teriyakisås är inget märkvärdig, även om det kanske kan låta så. Såsen kan du köpa i många dagligvarubutiker. Brukar radas upp bland soja, nudlar, chilisås mm.
Teriyaki innehåller japansk soja, vatten, ingefära, socker, paprikapulver, sojabönor, vete, salt, alkohol och lök. I stora drag är det innehållet. 
Jag blandar gärna i lite Kikkoman tillsammans med teriyakisåsen. Det är en smaksak hur man vill göra. Tycker absolut inte för att du ska dra dig för att utforska den asiatiska hyllan i din butik. Finns mycket spännande.