Böngryta med grytbitar av fläskkött blir till en mättande middag. Väljer du kokta bönor i förpackning är mycket tid vunnen. Böngrytan passar också bra att ha med sig i matlådan.

Böngryta

  • Börja med att bryna grytbitar, salta och peppra. Stek 1/2 kg grytbitar eller mer
  • Hacka gul lök och vitlök. Låt fräsa med köttet tills löken blir mjuk
  • Häll i en burk krossade tomater och en burk hela skalade tomater i tomatjuice tillsammans med en buljongtärning
  • Smaksätt med srirachasås och torkad timjan
  • Koka upp och låt sjuda runt 1 timma
  • Skölj 1 frp stora kidneybönor, 1 frp stora vita bönor och 1 frp kikärtor
  • Koka upp
  • Servera med några färska tomater
Böngrytan skulle även kunna kallas för en "proteinbomb". Bomb och bomb.... Vi behöver inga proteintillskott om vi till största delen äter hemlagad mat.
Håller med den numera framlidne brottaren och OS-hjälten Mikael Ljungberg. Hans filosofi var ungefär denna:
- Jag har aldrig ätit speciella tillskott av protein. Protein får jag i mig genom att äta en balanserad hemlagad mat.