Till den här fiskmiddagen kan du i princip använda vilken vit fisk som helst. Använder du spättafilé är mitt förslag att göra ett snitt på längden, skär just ett snitt och inte igenom. Vik över och du har en lite tjockare fisk.

  • Som sagt, all vit fisk passar bra
  • Salta fisken med finkornigt havssalt
  • Hett upp en lite vidare gryta, typ en traktörpanna, med en neutral olja och smör
  • Fräs skivad fänkål på medelvärme, den ska kännas lite mjuk
  • Ner med fiskfiléerna i din valda gryta
  • Låta fräsa 1 minut eller runt den tiden, gör även det på medelvärme
  • Vänd fisken och häll över ett par deciliter grädde, 1 fiskbuljongtärning och dijonsenap efter egen smak. Ta lite i taget och smaka av. Koka upp tills det precis börjar bubbla
  • Sänk värmen och låt sjuda 4-5 min tills fisken känns klar
  • Sprid lite torkade örter över fisken och i såsen
  • Rekommenderar torkade örter som jag alltid har hemma. Den består av: Persilja, gräslök, koriander. körvel och dill. I många livsmedelsaffärer kan du köpa denna örtblandning i en påse på 150 g för i runda slängar 25 kr. Blandningen har en "bäst före" på 2 år. Du kan använda blandningen till det mesta och den kommer att räcka länge
Några skalade räkor, kokt potatis och grönsaker av något slag som tillbehör ger en snabb fiskmiddag! När det gäller tomater: Skivade plommontomater med lite örtsalt som krydda.