Nu får det bli pastalåda! Gör det inte ofta, nu är det dags tycker jag. Lite merarbete blir det, jämfört att enbart koka pasta och blanda med en god sås av någon typ.

Pastalåda:

  • Värm ugnen till 200 grader, varmluft
  • Välj pasta efter eget tycke, jag valde Fusilli. Pastaskruvar på ren svenska
  • Koka pastan enligt förpackningen, korta ner koktiden ett par minuter. Den ska ändå in i ugnen senare
  • Häll av din pasta i ett durkslag 
Bechamelsås

  • Smör
  • Mjöl
  • Mjölk
  • Koka ihop såsen och rör ner äggula
  • Smaka av med salt och mald vitpeppar 
  • Rör ned en burk krossade tomater i såsen. Tomater jag vill rekommendera är "Mutti Polpa Detterini". Krossade plommontomater, utan några tillsatser. Burkarna innehåller 300 g och är lagom till 2 portioner.
Bacon
  • Fräs tärnad bacon och låt den rinna av på hushållspapper placerat i en djup tallrik
  • Ner med bacon i såsen
  • Vänd sedan ner såsen i pastan, blanda runt 
Nu väntar ugnen
  • Smörj en ugnsform
  • Häll ner pastan tillsammans med sin bästa kompis, pastasåsen
  • Sprid riven cheddarost över formen. Det måste inte vara cheddar, finns många andra smakrika ostar
  • Grädda i ugnen tills osten smält och fått färg
Pastalåda är inte fel - även om det tar längre tid än att göra pastasås och vända ner i en kokt pasta.

Jag säger så här: Det är värt att ibland satsa på en pastalåda. "Den som väntar på något gott, väntar inte för länge".

Tillaga gärna en låda med pasta - en pastalåda!