Här kommer ett förslag på korvstroganoff:

Falukorv, gul lök, vitlök, passerade tomater, stjälkselleri, dijonsenap, paprikapulver, lite vispgrädde och stark chilipasta.

Dela falukorv i bitar eller strimlor. Stek ganska hårt. När du tycker korven börjar bli klar kan du lägga i hackad gul lök och riven vitlök så att den blir mjuk utan att ta färg. Använder du stark chilipasta med vitlök behöver du inte bryna någon vitlök. Häll passerade tomater över korv och lök. Koka upp. En skvätt grädde tycker jag kan tillsättas under uppkokningen. Sänk till låg värme och smaka av med dijonsenap och stark chilipasta. Låt korvstroganoffen sjuda tio minuter.

Jag tycker att de två viktigaste sakerna när man tillagar en korvstroganoff är:

Tomater av god kvalité, oavsett vilken form som väljs. Spelar ingen roll om det är färska, passerade, krossade eller hela av olika sorter. Prova dig fram och hitta din favorit!

Falukorven, välj den du tycker är godast. Den som ger mest smak i en stroganoff. Vi behöver inte tvista om köttmängden. Jag har min favorit och du din.

För att skapa lite syra låt gärna en torkad lime koka med. En torkad lime som du naggat hål i med en gaffel.

Självklart att servera tillsammans med ris eller pasta och en god sallad.

Korv är A och O, resten får fantasin svara för.

UTAN korv blir det en annan rätt! Eller hur?