Jag tycker om korv, riktigt bra korv. En gång varje vecka serveras det hemma hos oss. Vanligen på måndagar, då blir det korvmåndag. Nu måste inte måndagen bindas upp till att ha korv på bordet. Vik däremot gärna en dag i veckan till en riktigt god middag med korv. 

Hörde på TT-nyheterna att den årliga korvätartävlingen avgjorts i USA på dess nationaldag 4 juli. Någon hade vunnit tävlingen genom att trycka i sig dryga sjuttio eller närmare åttio korv med bröd på tio minuter. Inget rekord att eftersträva. För mig känns det lite sjukt. Det kan inte handlat om att äta korv utan att om trycka i sig korv. 

Korv ska avnjutas med goda tillbehör och inte användas i smått löjliga tävlingar. Tydligen har korvätartävlingar någon form av underhållningsvärde som när Kanal 5 kablar ut programmet Ullared där den inte helt okända Ola-Conny serverar ringar med rå falukorv i Ge-Kå:s årliga korvätartävling. För mig framstår den typen av "underhållning" som rena tramset. Varför misshandla mat?

Som sagt, korv ska avnjutas tillsammans med goda tillbehör.

Grillad korv med sötpotatissallad

  • Den grillade korven är inte mycket att orda om, bara att grilla med omsorg
  • Potatissalladen är enkel
  • Skala och dela sötpotatis i bitar
  • Koka mjuk men med lite tuggmotstånd - låt potatisen svalna
  • Hacka saltgurka
  • Blanda grekisk yoghurt och majonnäs, allt efter smak
  • Smaka av med någon sorts senap
  • Vänd ner sötpotatis och saltgurka
  • Blanda gärna med hackad persilja
Så kan korv avnjutas med ett gott tillbehör.