Även om det just nu är fint sommarväder är det gott med en gryta som har lite sting. En chiligryta går att göra så här:

Stek kycklingfilé, dela i mindre bitar och lägg åt sidan. Vilken typ av kycklingfilé du väljer är upp till dig. Jag tog lårfilé. Saftigare, snabbstekt och billigare än bröstfilé.

Fräs färsk skivad chili i en stekgryta tillsammans med hackad vitlök.

Dela paprikor i olika färger eller bara en sort och låt dessa steka med en stund. Sänk värmen!

Tillsätt krossade tomater, cayennepeppar, lite kanel och koriander. Smaka dig fram.

Dags för kycklingbitarna att åka med. Koka upp och låt puttra 10 minuter.

Sist någon form av färdigkokta bönor som är avsköljda.

Värm på och smaka av med salt och peppar, om det behövs.

Några saker om chilin:

Vill du ha styrka på din mat skivar du chilin, rensa inte bort inkråmet på frukten. Det du inte använder av chilifrukterna kan förvaras i frysen till nästa gång.

Om du gör en chiligryta är det inget måste med färsk chili. Som alternativ föreslår jag någon form av chilipasta, finns i många olika styrkor. Eller varför inte Srirachasås.

En gryta som den beskrivna blir rätt så matig med bönorna. Skulle det inte räcka för att stilla hungern är kokt ris inte dumt. Naanbröd är ett annat alternativ. Naanbröd kan även ätas till annat än indisk mat.

Välkommen till bords!