Stekta äggnudlar är återkommande hemma hos oss. Inte varje vecka men säkert en gång varje månad. Vi tycker om det och det går att variera i oändlighet med olika sorters grönsaker och kött. Eller utan kött för den som hellre vill ha det.

Den här varianten innehåller

  • Äggnudlar
  • Kycklingfilé
  • Färsk hackad chili
  • Rödlök, skivad
  • Olika sorters paprika, delade eller hela beroende på storlek och sort
  • Salladslök, skivad
  • Strimlad purjolök
  • Grovt riven vitlök
  • Tunnskuren morot, använd gärna en mandolin
  • Thailändsk Sweet Chilisås
  • Japansk soja
  • Sesamolja
  • Svartpeppar och salt
  • Skär kycklingfiléerna utmed långsidan och vik ut
  • Stek, salta och peppra
  • Lägg kycklingen åt sidan
  • Koka äggnudlarna enligt paketet och häll av i durkslag
  • Bryn rödlök, vitlök, purjolök, salladslök, morot, chili och paprika tillsammans i ett stort stekjärn
  • Blanda ner de kokta äggnudlarna
  • Tillsätt japansk soja, sesamolja och Sweet Chilisås, rör om och låt det stekas på låg värme en stund
  • Dela den färdiga kycklingen i mindre bitar och blanda ner bland det som finns i stekjärnet. Värm på
  • Toppa med färska småtomater
I mitt tycke en perfekt middag  med valfritt kött eller utan kött!