Köttfärssås och spagetti i all ära. Det går inte av för hackor. Lasagne är också en rätt som står högt upp på listan över populära pastarätter. Varför inte göra en variant av dessa båda favoriter? Det är enkelt och kräver inte något letande bland recept.

När jag gör den här köttfärsgratängen blir det på det här viset

  • Plockar fram pasta ur skafferiet och kokar upp. Jag valde "spiralpasta"
  • Köttfärssås på det vanliga sättet, med lite mindre mängd krossade tomater än vanligt. Jag kände för att hetta upp köttfärssåsen med chili den här gången, vilket jag inte brukar göra när det är spagetti med köttfärssås
  • Tillagar bechamelsås och låter ost smälta ner i såsen
  • Bottnar en ugnsform med ett tunt lager sås
  • Hälften av den kokta pastan ovanpå
  • All köttfärssås ovanpå pastan
  • Resten av pastan på köttfärssåsen
  • Näst sist blir det ostsås över pastan
  • Allra sist, riven mozzarella som topping. Två saker: Det behöver inte vara buffelmozzarella, går alldeles utmärkt med mozzarella gjord på komjölk. Riv inte osten på rivjärn utan riv av bitar från mozzarellan och toppa med det.
  • In i ugnen, 225 grader, i 20-25 minuter
Inte så dumt!