Jag har på sistone lagat många middagar som är enkla, smakar gott och går ganska fort. Inte för att jag tröttnat på att laga mat som kräver många ingredienser och tar sin lilla tid. Det har fått bli så eftersom andra saker krävt mer tid.

"Plocka in Vilda Västern i köket med denna snabblagade rätt som är dubbelpackad med proteiner. Det enda du behöver är att hacka lök och röra runt"

Detta finns att läsa i senaste numret av tidningen Senioren som ges ut av Sveriges Pensionärsförbund, SPF. Ett förbund med ca 270 000 medlemmar. Vore kul att veta hur många medlemmar som plockade in Vilda Västern i köket. Jag gjorde det.

Vill du också göra det så är det väldigt enkelt.

  • Hacka en gul lök och fräs i en stekgryta
  • När löken börjat mjukna blanda ner 500 g färs
  • Häll i en burk krossade tomater. Annan typ av tomater går också bra. Blanda ner ett par msk tomatpuré
  • Tillsätt en förpackning avsköljda svarta bönor
  • Låt allt småputtra en stund
  • Smaka av med salt, peppar chiliflakes och timjan
  • Servera med en klick crème fraiche
Inga konstigheter att plocka in Vilda Västern i köket - busenkelt.