Ingen är väl främmande för korv och absolut inte en falukorvsring. Av korv,  bl.a. falukorv går det att tillaga goda middagar. 

Vill du tillaga en god falukorv kommer här ett förslag:

  • Börja med att värma upp ugnen till 200 grader
  • Varva en smord form med babyplommontomater eller liknande samt falukorv. Börja med korven. 
  • Blanda ihop en röra med crème fraiche, hackad dill och pepparrot. Anpassa crème fraiche efter hur mycket du har i din ugnsform. Smaksättningen med pepparrot handlar om hur mycket pepparrotssmak du vill ha. Jag har gått ifrån att använda färsk pepparrot. Numera gäller den polska Chrzan tarty. Prova gärna! Finns säkert i din butik. Den är riktigt stark. En burk räcker länge
  • Bred blandningen med crème fraiche över formen
  • Tillaga i ugnen tills korven känns färdig
Till falukorven föredrar jag väldigt gärna en klick potatismos och stekta morötter. Potatismoset smaksatt med ramslökssalt. Flingsalt smaksatt med ramslök. Sesamfrö på morötter är inte så dumt.