Oxkött i alla dess former är gott! Vad sätter extra piff på en ryggbiff, entrecote, slaktarbiff, flankstek eller kanske T-bensstek? En god sås, naturligtvis.

Sås för en god svensk köttbit:

Det går utmärkt att göra den här såsen i förtid, innan köttet steks, för att sedan värma på såsen och tillsätta lite av stekskyn.

  • Mascarpone eller Cremè Fraaiche
  • Senap. Antingen Dijon eller annan senap du har i kylskåpet
  • Koka upp mascarpone
  • Tillsätt en senap du tycker om
  • Blanda ner hackad persilja och dragon, färsk eller torkad
  • Har du stekt en köttbit av nöt, gris eller lamm tillsätt då gärna lite av den goda stekskyn
  • Svartpeppar och salt smakar du av med, allt efter tycke och smak. Eller varken salt eller peppar
  • Skeda såsen över dina köttbitar
Såsen passar till alla former av stekta köttbitar!

Mascarpone är en italiensk färskost. Oftast används den i tiramisù och i andra efterrätter. Fungerar alldeles utmärkt istället för grädde eller creme fraiche i matlagning. Handlar lite om vad man har hemma i kylskåpet.

Det går inte att misslyckas med den här såsen!