Du kanske inte hört det här:

- Slit och släp och dyrtider är det!

Så sa den arbetsskygge och försupne Svensson i TV-serien Hedebyborna.

Att det är dyrtider kan vi ta till oss. För övrigt har inte Svensson något mer att bidra med som är positivt. En lat människa som super dagligen och drar ner sin familj i fördärvet är inget att se upp till.

Nu 2023, en tid då allt, precis allt stiger i pris är ingen bra situation. Politikerna gör inget större väsen av sig för att rädda hushållen undan den vedervärdiga ekonomiska situationen. Den ena sidan kastar skit på den andra. Antingen tiger man eller så kommer det förslag som inte räddar någons familjs situation. 200 kr mer i barnbidrag säger Magda, regeringen kastar ut el-bidrag och tror att allt ska bli en fantastisk räddning. Inget som egentligen hjälper på längre sikt! Jag är skeptisk, mycket skeptisk.

Jag tar skeden i vacker hand och försöker göra det bästa av situationen. Försöker som pensionär att laga god, näringsriktig och bra mat. 

Jag har ett matförslag: Kålpudding! Vi kan inte äta det varje dag, det är ändå något som kan tillagas någon en och annan gång. Om vi gnuggar geniknölarna kan vi komma på andra middagar som inte tär för mycket på den tunna plånboken.

Att lag billiga och bra middagar löser inte de nationella ekonomiska problemen men det kan göra det lite lindrigare för den enskilda människan eller familjen. Vi får göra något på egen hand. Vi får söka med ljus och lyckta efter politiska och ekonomiska beslut som gör situationen bättre. Nu får vi göra något simpelt för att överleva eftersom ingen med politisk makt verkar vara på banan.

Du kan laga en enkel kålpudding till fyra för runt 15kr/portion:

  • Fläskfärs med låg fetthalt
  • Kokt potatis
  • Kryddor
  • Vitkål
  • Lingon
  • Sås
En kålpudding löser INGA problem för den ekonomiska situationen. Däremot kan den vara ett nog så gott alternativ för att dryga ut matkassan, en och annan gång.

Så här kan du göra en god kålpudding: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kalpudding-pa-morsans-satt/ 

Min kålpudding löser inte ett enda problem med ekonomin i vårt land. Däremot kan kålpuddingen vara ett alternativ i vardagen då alla matpriser stiger i hög hastighet.