En hamburgare med VALFRIA tillbehör:

  • Välj den färs som du tycker passar bäst för dagen, jag utgår från 500 g
  • Blanda färsen med 1/2 dl HP-sauce, 1 dl krossad rostad lök, salt,svartpeppar, 1 msk Worcestershiresås
  • Forma till burgare och stek dem i stekjärn, självklart i smör och olja
Oklassiska tillbehör

  • Rädisor, inlagda. Ungefär 200 g färska rädisor.Skiva rädisorna med mandolin. Lägg rädisorna i 1/4 dl 24%-ig ättika, knappt 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Koka upp. Häll både rädisor och lagen i en skål. Låt  dra minst 30 min och servera till burgarna
Nästa oklassiga tillbehör - Grönkålschips

  • Ugnen på 150 grader
  • Repa av grönkålsblad
  • Vänd ner bladen i en bunke med olja och grovkornigt havssalt. All kål ska få smak av olja och salt
  • Grädda i ugnen 15-20 minuter. Det blir frasiga chips!
Vad kan man mer ha till burgarna?
  • Ugnsbakade klyftpotatis? Kräver ingen större presentation, antar jag.
Sås på burgaren
  • En liten hackad vitlöksklyfta 
  • Fräs löken och pudra över ungefär 2 tsk rökt paprikapulver, 1 liten nypa chiliflakes och svartpeppar
  • Tillsätt chilisås av ketchuptyp, koka upp snabbt
De bästa burgarna gör du hemma i köket. Eller?