Ibland kan någon utbrista:

- Det blev en riktig soppa av av det här!

Då görs det med en negativ underton, att något gick åt skogen.

Men när det gäller soppa som maträtt är det precis tvärtom. Det är gott! Vid en bjudning eller finare middag är det inte heller ovanligt med en soppa som förrätt. Skulle kanske inte vara fel med den här soppan om den mixades slät.

Att tillaga en soppa är ett av de bästa sätten att städa i hyllorna och ge det lite guldkant genom att blanda med nyinköpta ingredienser.

Min soppa

  • Morot
  • Potatis
  • Stjälkselleri
  • Rödkål
  • Vitkål
  • Paprika
  • Sojabönor
  • Tomat
  • Haricots verts
  • Buljong
  • Korv från Balkan
  • Torkade soppörter
  • Svartpeppar
Det är inte på något sätt nödvändigt att använda samtliga ingredienser. Det kan låta som soppa till ett helt kompani men det var bara lite av varje sort. Städning med andra ord. Skönast var att bli av med Haricots verts som legat och skräpat i frysen.

Tillagning
  • Dela alla grönsaker och korv
  • Fräs grönsakerna tills de börjar svettas i olja tillsammans med svartpeppar
  • Tillsätt buljong. Jag använde överbliven buljong från tisdagens blogginlägg. Annars går det bra med vatten och grönsaksbuljongtärningar
  • Sjud så att grönsakerna börjar mjukna
  • Låt korvskivor åka i soppan mot slutet och värm på
  • Klart
Besvärligare än så behöver det inte vara!

Vill du istället laga en vegetarisk middag, hoppa över korven och fläskbuljongen och välja något annat att ersätta med.