Ibland kan den enkla vägen vara väl så bra när det gäller en middag. Även om jag tycker att det är roligt att laga mat från grunden kan jag mycket väl få för mig att ta en genväg.

Vårrullar är lite pilligt att göra själv även om det inte tillhör det som är svårast på listan. Det är några  moment att ta sig igenom innan det väl ligger på tallriken.

Genvägen är att köpa frysta vårrullar som är färdiga för ugnen. Aldrig fel att läsa innehållsförteckningen innan paketet åker ner i kundvagnen. Man vill ju ha det som är minst dåligt. Tycker absolut att vårrullar med palmolja ska väljas bort. Och sedan välja förpackningar med så få E-nummer som möjligt.

Lite finkornigt jasminris gör sig bra till vårrullar. Faller valet på rullar som inte är vegetariska blir vitkålssallad även det ett bra komplement. Med lite kinesisk soja och sweet chilisås känns  det nästan som att vårrullarna är hemlagade, nästan.

Om du väljer att göra en vitkålssallad föreslår jag en dressing som passar bra

  • 4 msk Kikkoman soja
  • 2-3 msk lingonsylt
  • 1 tsk grovmalen senap
  • 1 msk vinäger
  • Svartpeppar

"Vårrullar är en kinesisk rätt som från början i två olika former hör hemma i dels Shanghaiköket (den knapriga typen), dels i Kantonköket (den mjuka typen).........De som förtärs i våra hem kommer nog till 100 procent från livsmedelsaffärens frysbox"

Ur boken Matens historia från A till Ö