Då var det dags igen! Den årliga vita spetspaprikan fylld med köttfärs och ris.

Fyllda paprikor gröna, röda, gula och liknande tillhör inte min favoriträtt när det gäller att fylla med köttfärs och tillaga i ugnen. Däremot är vita spetspaprikor en riktig favorit som vi äter en gång varje år. Spetspaprikorna har lite tunnare skal och är lite smakrikare. Kanske just därför som vita spetspaprikor gör sig lite godare då de tillagas fyllda med färs och ris.

Rekommenderar att prova de vita spetspaprikorna nu när det är säsong!

Vita paprikor fyllda med köttfärs blandat med kokt ris. En enkel och god rätt. Så här går det till:

  • Kok ris, blanda detta med köttfärs. Inte för mycket ris. Mer köttfärs än ris.
  • Ta vita paprikor, skär av en bit av den del där stjälken sitter. Skölj och plocka ut kärnor och ”skinn”.
  • Fyll paprikorna med köttfärsblandningen som kryddats med valfria goda kryddor.
  • Bred ut krossade tomater, helst Mutti, på en långpanna. Lägg paprikorna i långpannan. In i ugnen på 175 grader minst 30 min.
Paprikorna är mättsamma och tillsammans med lite andra grönsaker blir det en god middag.

Av tradition är det min fru som lagar paprikorna och jag står för grönsakerna.