Skulle kunna skriva "Helt enkelt korv med mos". Korv med mos  är "helt enkelt korv med mos". Finns det någon som avskyr korv med mos? Kan tänka mig att de är lätträknade. Att variera tillbehören till korv med mos är något där bara fantasin sätter gränsen.

Numera picklas det till höger och vänster. Man lägger in grönsaker av olika slag. Till och med pressgurka kallas i vissa sammanhang för picklad slanggurka. För mig får det heta precis vad det vill, alla vet vad som menas. Och det är gott!

Om jag lägger in grönsaker, picklar, brukar jag koka ihop en klassisk 1 - 2 -3 lag, med något mindre ättika och socker. Nu blir det annorlunda! I min "Smakbox" fick jag en flaska snabbinläggning, färdig att hälla över grönsakerna. Inget märkvärdigt. Vinäger, socker och vatten. Självfallet ska jag använda flaskan, även om jag aldrig skulle gå till butiken och köpa den när det är enkelt att göra en egen lag antingen med vinäger eller ättika. Vinäger ger en lite mildare smak än ättika.

Nu till rubriken. Den lilla tomaten. 

Picklad tomat

  • Cocktailtomater, delade i två delar
  • Purjolök, tunt skivad med mandolin
  • Lägg tomater och purjolök i en burk med lock
  • Häll över snabbinläggning från flaskan
  • Pressa ner lite citronsaft
  • Tillsätt lite salt och svartpeppar
  • Rör om försiktigt
  • Låt stå i kylen någon timma
- Picklat! Vem fan har kommit på att allt ska picklas? Jag hatar det. Det förstör ju för vinet. Vad är det för jävla trend asså?
Vad gör du om du blir serverad picklat?
- Ja, jag lägger bort det. Man köper ett vin på en fin restaurang för 1200 spänn, och så får man picklat till det.
Ord och inga visor från Leif Mannerström i Göteborgs Posten 28/9 2019.

Tror bara att Leif Mannerström var uppretad 28/9 2019. Han har själv presenterat något antal inlagda grönsaker. Fermentering är inte heller någon favorit på Manerströms tallrik. Men prova gärna hans surströmming, om du gillar surströmming. I min värld är surströmming fermenterad mat.

Rätta mig om jag har fel.