Det suger lite i muffinstarmen. Muffins rankas väl inte som gourmetmat. Däremot kan de bakas så att de mättar. Jag har gjort det många gånger tidigare och gör det nu igen. Enkelt att baka, det smakar gott och mättar. Perfekt som en enkel lunch, till frukost eller för utflykten.

Muffins med havregryn

  • Värm ugnen till 225 grader
  • 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk nystött kardemumma
  • 4 msk solroskärnor
  • Blanda ihop
  • Tillsätt 1/2 dl rapsolja, rör runt
  • Blanda i 3 dl filmjölk
  • Knäck 2 ägg och rör ihop alla ingredienser till en smet
  • Fördela smeten i ca 10 muffinsformar
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter
Ät gärna din muffins lite småvarm!