I ett tidigare inlägg skrev jag att ankbröst ofta säljs med två i varje förpackning, antingen färska eller frusna. Eftersom ett ankbröst är lagom till två portioner åkte färskt bröst nummer två ner i frysen när jag köpte färska ankbröst.

För mig är det på sin plats att leta i frysen, tina och tillaga. Det blir ankbröst med sparris, bifftomat och en väldigt enkel apelsinsås.

Har du inte stekt ankbröst tidigare kan du följa länken för att läsa hur jag brukar göra. Jag säger inte att detta är det enda sättet eller enda rätta, det brukar bli bra:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Ankbrost-en-riktig-lackerbit/

Väldigt gott när jag lyckas få skinnet riktigt knaprigt utan att det blir bränt. 

Sparris och bifftomat

  • Skiva bifftomat eller servera den i halvor
  • Bryt av den tjocka nedersta delen på sparrisen
  • Lägg sparrisen i en ugnsform, ringla över olja och salta med grovkornigt havssalt
  • Du kan tillaga sparrisen i ugnen när ankbröstet vilar
Apelsinsås
  • Har du hemlagad apelsinmarmelad? Gärna en som bara innehåller lite socker!
  • Bara att klicka ut i en kastrull och koka upp. Blir såsen för tjock kan du späda med vatten
  • Smaka av med lite vitvinsvinäger
  • Kan en sås till ankbröst göras enklare?
Du kan, om du vill, servera sparris, bifftomat och apelsinsås till kycklingbröstfilé. Ibland kan det vara på sin plats med lite lyx och då blir det ankbröst.