Nu är det påskafton! Jag hoppas alla kan fira en trevlig påsk utifrån läget som råder med kinesviruset, Corona.

Jag tror att de flesta i vårt land, trots allt, försöker göra sin påskafton till något som är i likhet med det traditionella. Vi blir säkert färre runt påskborden men jag tror att det äts lite av det vi brukar äta under påsken. Runt om i Sverige försöker vi nog göra det bästa av situationen och bevara våra traditioner. Det är vad jag tror men inte vet.

Hemma hos oss är det jag och min fru som firar påsken, helt ensamma. Vi gråter inte över det utan hoppas att alla andra och vi ska få vara friska.

Ett litet men gott påskbord fick det bli för oss:

Brantevikssill, Jansson, Nubberöra, Prinskorv, Ägg, Bröd, Vitlöksströmming och riktigt heta kycklingben.

Det vi har på vårt påskbord kan du hitta här på bloggsidorna. Använd gärna sökfunktionen. Du kan även äta detta under annan tid än under påsken.

 När vi eller du gör ett litet påskbord tycker jag att det viktigaste är att favoriterna plockas ihop. Ta det du tycker är favoriterna. Vi har en svaghet för inläggningar av fisk. Det gillar vi, du kanske vill ha äggrätter. Viktigast av allt i dessa trista tider, tillaga det du och den du firar påsken med får en liten meny av det som ni tycker bäst om.

Glad påsk, alla!