Rödkål kan vara nog så gott i en coleslaw. Det måste inte vara vitkål och morötter när du gör det här.

När jag brukar leta runt bland grönsakerna i min butik brukar ofta rödkålshuvuden vara väldigt stora. Ofta för stora att använda i ett svep. Mycket gott går att göra med rödkål te.x coleslaw eller rödkål inlagd i en 1-2-3 lag som kan serveras till olika kötträtter. Varför inte egen "julrödkål", kanske även en sallad med rödkål. 

Coleslaw är som sagt inte så dumt:

  • Strimla rödkål, ca 400 g 
  • Blanda ihop 2 dl vispad ricotta med 1 dryg dl majonnäs, tillsätt 1 msk srirachasås, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk dijonsenap, salt och svartpeppar
  • Vänd ner kålen i såsen
  • Låt stå i kylen och gotta till sig någon timma
Kycklingben är prisvärt och finns ofta till bra pris, även i dessa tider. Gott tillsammans med en coleslaw.

  • 1 kg kycklingben
  • Värm ugnen till 225 grader
  • Smält 3 msk flytande honung med 1 msk kinesisk soja, 2 tsk curry, svartpeppar och några stänk cayennepeppar i en kastrull. Låt marinaden svalna
  • Lägg ut benen på en plåt med bakplåtspapper
  • Pensla kycklingen runt om med marinaden
  • In i ugnen ca 30 min
  • Vill du ha ytan lite knaprigare kan du slå på grillelementet de sista 5-10 minuterna 
Hittar du kycklingben till extrapris klarar du lätt att fixa middag för 10-12 kr/person, då har du även en god coleslaw.