Chèvre är kanske vanligast som tilltugg eller på en ostbricka. Tillsammans med falukorv som tillagas i ugnen fungerar det också utmärkt. Osten har en förmåga att smälta riktigt fint vilket gör att den här korvrätten blir lite krämig. Med lite riven "vardagsost" över korven blir det inte sämre.

Eftersom chèvre ursprungligen är fransk kanske du vill ha lite extra franskt stuk, då passar det med dijonsenap blandad med vår traditionella senap mellan korvskivorna.

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Skiva chèvreost
  • Gör en senapsblandning med dijonsenap och vanlig senap. Ta den du tycker bäst om
  • Skär djupa snitt i korven
  • En skiva chèvre i första snittet och senapsblandning i nästa osv
  • Riv "vardagsost" över korven
  • Grädda i ugnen
Med potatismos till korven har du en tallrik som kan serveras på en "korvmåndag" eller någon annan dag i veckan.