En av grannarna tittade förbi när vi som bäst höll på att måla panelen på garaget. Grannen är en trogen följare av bloggen, mat kom på tal, så klart.

Som en bisats nämnde hon att kokt wienerkorv med potatismos är en riktig höjdare. Inte utan att det började vattnas i munnen

Egentligen ska wienerkorv inte kokas, istället är ett enkelt sätt att koka upp vatten och dra kastrullen åt sidan och lägga ner korven och låta den ligga där 7-8 minuter.

Ett gott mos: Kokt mjölig potatis, salt, vitpeppar, smör, ljummen mjölk och en äggula

Med lite hackad gurka och saltgurka blir det en komplett korvmiddag, senap ska inte glömmas bort.

Wienerkorv innehåller olika mängd kött. Jag har jämfört olika korvar som säljs av butiker i min närhet.

Resultatet av det jag kommit fram till vad det gäller köttmängd:

79 – 80 % köttmängd: SP Chark gatukökswienerkorv, Icas extra fina wienerkorv.

66 – 68 % köttmängd: Lithells wienerkorv, Favorit wienerkorv, Allmans wienerkorv, Änglamarks ekologiska wienerkorv.

52 – 64 % köttmängd: Scans gatukökskorv special, Garant wienerkorv, Scans Deli wienerkorv.

Två korvsorter som inte kallar sig wienerkorv är Sibylla kokkorv och Bullens varmkorv. Båda saluförs på burk och har riktigt dåligt med kött i korvarna. Bullens varmkorv 33 % och Sibylla kokkorv 47%. Nämner dessa två eftersom de ibland förknippas med wienerkorv.

Välj den korv du tycker du förtjänar, valet är ditt!