Ukraina finns i allas våra tankar. Den maktgalna Vladimir Putin skyr inga medel för att ta kontrollen över Ukraina. Idag blir det Chicken Kiev då mina tankar går till familjerna i Ukraina, både de som finns kvar i landet och de som tvingas fly.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bjuda Vladimir Putin på någon mat. Vill aldrig sitta vid samma bord som krigsgalningen! 

Däremot kan jag öppna famnen och bjuda en ukrainsk familj på Chicken Kiev eller hellre upplåta köket till dem för att tillsammans tillaga kycklingen på det ukrainska sättet och avnjuta en middag vid samma bord.

Stå upp för Ukraina!

Chicken Kiev

  • Kycklingbröstfilé
  • Blanda rumsvarmt smör med riven vitlök och persilja
  • Skär ett djupt snitt i filéerna, fyll med smöret. "Sy" ihop filéerna med några tandpetare. Salta och peppra kycklingen
  • Dubbelpanera kycklingen, först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko
  • Bryn i stekjärn
  • Laga klart i ugnen, 175 grader, ös gärna kycklingen med jämna mellanrum. 15-20 min i ugnen
Servera gärna med potatis tillagad i ugnen. Krydda på med timjan. 
Gör en yoghurtkräm med finhackad morot och saltgurka. Använd absolut inte rysk yoghurt!!