Med riktigt fint kött, gärna högrevsfärs, är hamburgare en riktig delikatess. Eller som den engelska kocken Simon King uttrycker det:

- Behandla hamburgare som filé mignon.

Till en god hamburgertallrik kan du ha:

  • Högrevshamburgare
  • Pommes av sötpotatis
  • Dressing
  • Någon form av inlagd gurka
Burgare
  • En hamburgare smaksätts egentligen bara med salt och svartpeppar. I det här fallet gör jag lite annorlunda. Blandar färsen med dijonsenap, HP-sauce, Worcestershire Sauce, chiliflakes, caynnepeppar, salt och äggula. Naturligtvis ska du blanda färsen utifrån dina egna smaker. Burgarna steks 3-4 minuter på varje sida.
Pommes
  • Skala sötpotatis och skär i stavar
  • Lägg potatisstavarna i en bunke med vatten i ca 60 minuter, för att dra ut stärkelse. Skölj stavarna i vatten
  • Torka sedan i en kökshandduk
  • För att därefter få potatisstavarna lite torrare är ett sätt att sedan lägg dem i en plastpåse med någon matsked potatismjöl och skaka om
  • Tillagas enklast i ugnen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Ringla lite olja över potatisen och blanda med händerna.
  • Med ugnen på 210 grader, varmluft, tar det 30 - 40 minuter att tillaga
  • När potatisen är klar är det dags att sprida flingsalt över
Jag har tillagat pommes av sötpotatis flera gånger tidigare utan att låta dem ligga i vatten och  utan en behandling med potatismjöl. Det blev gott. Men den här tillagningen gör det mycket frasigare och ännu godare. Prova det gärna!

Hairy Bikers dressing
  • Blanda majonnäs med chilisås av ketchuptyp
  • Tillsätt hackad saltgurka
  • Lite salt och svartpeppar
  • Pressad saft från citron
Som riktmärke kan du ha att om du har 2 dl majonnäs så är 1 dl chilisås lämpligt.

Gurka
  • Servera gärna med ättiksgurka, saltgurka eller lite av varje sort
Måste man servera hamburgare i ett bröd?

Om du är intresserad av lite historia kring hamburgaren finns det att läsa här: