Ja,ja….. det snackas mycket om fonder och buljonger. Den ena är bättre än den andra. Våra tärningar är väl inte speciellt bra, lika lite som den du köper på flaska. Jag använder tärningar. Blundar och smular ner dessa i grytan. Buljongtärningar och koncentrerad fond innehåller massa skit. Kolla på  http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=144367  Men vem har ingredienser och tid att göra egen buljong, grönsaksbuljong, fiskbuljong och köttbuljong? Få vågar jag påstå. Absolut är det så att innehållet i det vi köper är skräp. Det kan säkert många hålla med om. Många vränger sig i sina recept att jag gjort min egen fond….. säkert sant i några få fall. Gör som jag blunda och smula ner en tärning. Jag vet att innehållet inte är världens bästa, jag gör det lätt för mig. Det finns ett annat alternativ, uteslut buljong eller fond till 100%. Då är du fri.

Om du nu ska använda buljongtärning finns det ingen anledning att tveka om det är kött du lagar. Använd bara grönsaksbuljongtärning.Förstått att det innehållet är mindre dåligt.

Visst är det så att en buljong eller fond som är gjord i ett kockkök av en riktig kock smakar bättre. Inget snack om saken. Men orkar vi jobba med det i hemmaköket?