Det är en fin 31 augusti. Förhoppningsvis blir det några timmar vid havet. Lite fika vid strandkanten är inte fel en solig dag.

Ett nybakat bröd är på sin plats. Vill ha brödet lite annorlunda idag.

Det fick bli så här:

1 pkt jäst

1 msk salt

7 dl mjölk

Knappt 1 kg specialvetemjöl

1 burk tomatpesto

75 g skivad jalapeño

Rikligt med torkade örter

Smula ner jäst i en bunke och strö saltet över jästen. Värm mjölken fingervarmt. Häll det sedan i bunken. Blanda ner knappt hälften av mjölet. Tillsätt tomatpesto, örter och jalapeño. Fortsätt arbeta in resten av mjölet i degen.

Låt jäsa till dubbel storlek. Baka ut till två bröd, antingen limpor eller formbröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i ugnen på 175 grader ca 35 minuter i den nedre regionen av ugnen. Pensla bröden med lite mjölk när de är färdiggräddade.

Jag gjorde bröddegen i en hushållsassistent och lät maskinen jobba ihop degen drygt 5 minuter.

Det behövs inget pålägg på mackorna – bara smör!