Jag har ett flertal gånger bloggat om att tillaga kött i ugn i järngryta. Så det är det inte mycket att orda om. Även om rätten består av hel benfri karré inriktar jag mig idag på grönsaken broccoli.

Så här brukar jag tillaga fläskkött i ugnen:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Flaskytterfile-i-jarngryta/

Till kött är det gott med broccoli. Givetvis passar broccoli utmärkt till nästan alla maträtter. Ett tips är att tillaga broccoli så här:

Skölj broccolin, skala stammen med en potatisskalare, skär av den nedersta delen på stammen, dela broccolin i fyra delar. Salta, peppra och ringla över lite olja. In i ugnen, 225 grader, tills broccolin börjar ta färg.

Jag lät även lite förkokta potatisskivor gosa till sig tillsammans med broccolin.

Såsen gjordes av skyn från steken. Bara plocka bort grönsakerna och reda skyn med lite majsstärkelse som rörts ut i vatten.