Förtjust i inlagd sill? Enkla varianterna som går fint att göra med färsk sill? Brantevikssill kan lätt bli en favorit. Här gjord på färsk sillfilé.

Det är väldigt gott att ha en trevlig frukost med ägg, sill, bröd och en god kopp kaffe. Om du tycker om sillinläggningar kan du göra det själv.

Innan inläggningen

  • Använder du färsk sill bör du frysa den minst tre dygn eller mer. Skälet är att vildfångad fisk kan innehålla parasiter. Allt enligt Livsmedelsverket
  • Det är mycket enklare att använda färdiga filéer istället för hel sill. Fisken är färdigrensad och du behöver bara dra fisken från skinnet när den tinat. Enkelt att få till det som i olika recept brukar kallas "dragen sill".
En av mina favoriter när det gäller inlagd sill är Brantevikssill. Jag har tidigare bloggat om inläggningen men tar upp det igen. Det finns olika sätt för inläggningen om du tittar i receptböcker eller söker på nätet.

Jag vill än en gång slå ett slag för det som sägs vara ursprungsreceptet:


OM du tycker om sill blir Brantevikssill lätt en favorit!